Recepty, Strava

Domácí hummus z cizrny

Domácí hummus z cizrny

Znáte hummus? Ne? Pak přísaháme, že chutná o dost líp, než zní. Pokud hummus opravdu neznáte, představte si ho jako skvělou pomazánku z vařené cizrny. Nemaže se ale na chleba – kousky pečiva se v něm namáčejí (jako v dipu), stejně tak jako kousky čerstvé zeleniny. Skvělý je např. s mrkví, paprikou nebo řapíkatým celerem.

Domácí hummus z cizrny

Co na tuhle dobrotu budete potřebovat?

  • 2 plechovky cizrny
  • ½ šálku tahini pasty
  • ¼ šálku olivového oleje
  • ½ šálku vody
  • troška citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • špetka soli

Na dozdobení:

  • extra panenský olivový olej
  • paprika
  • čerstvě nasekaná petrželka

A jak na přípravu?

  1. Cizrnu z plechovek propláchněte od nálevu.
  2. Všechny ingredience vhoďte do mixéru a zajistěte víko.
  3. Zapněte mixér a nechte ingredience spojit. Čím déle budete mixovat, tím krémovější texturu získáte. Nezapomeňte několikrát promíchat z krajů, aby se směs dokonale rozmixovala.
  4. Podle potřeby přidávejte vodu.
  5. Vzniklý hummus přendejte do malé servírovací misky a dozdobte olivovým olejem, paprikou a čerstvou petrželkou.

Dejte nám vědět, jak se vám hummus povedl, popř. svůj výtvor sdílejte na sociálních sítích s naším označením. Rádi vám dobrotu přesdílíme!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.