Nákupní rádci, Posilovací stroje

Jak vybrat závěsný posilovací systém?

Při vybírání závěsného systému se řiďte použitým materiálem, životností a komfortem cvičení. Na trhu je dostupná celá řada závěsných posilovacích systémů v různé kvalitě od různých výrobců.

1/  Originální závěsný posilovací systém TRX

Pokud si chcete být jisti nejlepší kvalitou zpracování a bezpečnosti cvičení, rozhodně sáhněte po originálním TRX systému (max. nosnost 159 kg přičemž výrobek je testován i při čtyřnásobném zatížení!). Pro domácí cvičení je ideální verzí TRX HOME KIT a pro komerční účely pak TRX PRO KIT.

S ohledem na dovozy falzifikátů doporučujeme originální TRX zakoupit vždy pouze u prodejců z oficiální distribuce pro ČR.

2/ Pozor na kopie 

  • Krátce po uvedení TXR na trh se nemálo firem rozhodlo tento systém napodobovat a produkovat kopie tohoto produktu, avšak za použití méně kvalitních materiálů a komponentů, nemluvě o komfortu cvičení na nich, které jsou těžko srovnatelné s originálem.
  • Přestože vzhledově se tyto výrobky TRX velmi podobají a častou jsou i jako TRX označeny, jejich cena je o čtvrtinu až polovinu menší než originální TRX. Což by pro vás měl být alarm. Nízké ceně totiž odpovídá materiálové zpracování především samotných popruhů, přezek a karabin.
  • Někdy lze již pouhým okem popřípadě hmatem rozeznat horší materiál popruhů, jejich nekvalitní a nesouměrné prošití v exponovaných místech, nepřesvědčivou pevnost či špatný chod karabiny nebo její uvolněný čep atd..

Pokud chcete vybírat z levnějších variant, volte od zavedených fitness výrobců jako např. TUNTURI Suspension trainer nebo KETTLER. Závěsné pásy i přesto splňují požadavky na funkčnost a bezpečnost, a přitom jsou levnější, i když ne tak propracované jako originální TRX, uživatel například musí oželet některé funkční detaily jako např. smyčka proti posuvu, očka na snazší nastavení popruhů, starší typ přezek apod.

I když zde nejsou použity stejný materiál jako pro originální TRX, musí výrobek projít výstupní kontrolou, to zajistí, že bezpečnost cvičení je zaručena.

3/ Neznačkové závěsné systémy jejichž kvalita a bezpečnost je ale otázkou  

Výrobky lze najít pod různými obchodními názvy, které budí dojem, že se jedná o výrobky srovnatelné kvality jako originály, jsou ale z důvodu nekvalitních materiálů, použití levných komponent a špatného zpracování pro uživatele ne vždy bezpečné. Známa je řada případů prasknutí karabiny či popruhu. Jejich koupi tedy rozhodně nedoporučujeme.

Doporučení na závěr…

než se rozhodnete si TRX pořídit domů, absolvujte nejdříve cvičení na TRX s certifikovaným trenérem, který vám vysvětlí nejen správnou techniku cviků, ale můžete se ho dotázat i na funkční detaily samotných popruhů a možnosti jejich nastavení. Díky tomu bude vědět v všem spočívá kvalita originálních TRX a na základě této zkušenosti se budete moci snadněji rozhodnou zda si připlatit za kvalitu originálu, nebo vám postačí alternativní výrobek.

Podobné články

One thought on “Jak vybrat závěsný posilovací systém?

  1. Avatar Michal napsal:

    Pěkný článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.