Cvičení, Ostatní

Nejnovější trendy ve fitness pro rok 2021

Motivace lidí k fitness má řadu důvodů, ať už jde o touhu po dlouhodobém zdraví, zájem o nejnovější fitness technologii nebo obecnou vášeň pro zdraví a fitness. Bez ohledu na to, proč fitnesss cvičíte, i v roce 2020 se můžete podívat na zajímavé trendy ve fitness průmyslu.

Fitness programy pro seniory

  • Tento trend by neměl být překvapením. Čím aktivnější je člověk v pozdějších letech, tím déle žije. Jedna studie zjistila, že lidé s nejvyšší úrovní kondice ve věku 75 let žili o 10 let déle ve srovnání s lidmi s nižší kondicí. Metabolismus se s věkem mění, což vám s přibývajícím věkem usnadňuje přibírání na váze a hubnutí. Je potřeba udržovat intenzitu, abyste udrželi svaly na špičkovém výkonu. Pokud má osoba 50, 60, 70 nebo více let, správně proškolený fitness trenér pomůže s nastavením vhodného tréninkového plánu.

Jóga HIIT

  • Kombinace hodin fitness s jógou je dnes velmi módní. Už jste si jistě všimli kombinace Yogalates, což je kombinace jógy a pilates, nebo lekcí aquazumby. Dalším zajímavým hybridem jsou třídy kombinující HIIT trénink s pózami typickými pro jógu, zakončené protahováním.
  • Toto efektivní cvičení vám umožní dosáhnout nejlepších výsledků v obou těchto oblastech. Lidé v tréninku dosahují vysoké spotřeby kalorií při prodlužování a protahování svalů. Tato možnost je ideální pro lidi, kteří se snaží najít čas na splnění všech svých fitness cílů.

Skupinové tréninky

  • Jedná se o trend, který je již velmi populární, ale očekává se, že v roce 2020 nabírá na obrátkách. Velký vliv na tento trend mají Mileniálové a generace Z, kteří oceňují sociální aspekty tohoto typu cvičení. Vzhledem k tomu, že výše uvedené generace představují 80% členů fitness klubu, není divu, že skupinový trénink je stále tak populární. V roce 2020 se tento trend dále vyvíjí díky řadě nových skupinových aktivit.

S tím souvisí také firemní cvičení. Společnosti stále více proaktivně přistupují ke zdraví a pohodě svých zaměstnanců, provádějí programy fyzické aktivace a biologické regenerace a vytvářejí tréninkové a relaxační zóny. Uznávají, že lidé, kteří pravidelně cvičí a udržují si zdravé návyky, onemocní méně často a jsou produktivnější v práci.

Změní se také způsob, jakým se setkáváme s přáteli a jak trávíme čas s kolegy.

Jít spolu na oběd? Místo toho, abychom šli do restaurace – půjdeme na tabata cvičení nebo kolo. To spojuje tým, zvyšuje produktivitu a zlepšuje kulturu práce. Kluby a studia již tento trend využívají pomocí měřicích zařízení, která počítají spotřebu kalorií pro celou skupinu. Setkáme se, abychom pracovali na společných cílech a dokonce jsme konkurovali ostatním týmům. Společné cvičení je také způsob, jak překonat odpor k aktivitě a strach z cvičení mezi cizími lidmi.

Cvičení proti stresu

  • Pro mnoho lidí je cvičení způsob, jak se vyrovnat se stresem. Výzkum ukazuje, že mnoho Američanů používá trénink jako primární metodu snižování stresu. Jedná se o fantastický nástroj, protože cvičení má schopnost snižovat hladinu úzkosti a stresu v těle.

Trénink „Mindfullness“ je stále populárnější. Pomůže vám vypořádat se s úzkostí nebo dokonce depresí. S vědomím, že k odbourání stresu můžeme použít přemýšlení i cvičení, je lidé chtějí kombinovat. Čas strávený zotavením se stává stejně důležitým jako náš trénink a bude mít významný dopad na naše výsledky. To platí pro náš stav mysli, náš spánek, hladinu stresu a výživu.

Obecně bude v roce 2020 věnována větší pozornost celostnímu fungování. V tomto hraje opět velkou roli technologie. Mezi příklady patří aplikace, které nám umožňují sledovat náš spánek a technologie navržené tak, aby nám pomohly zlepšit naše spánkové vzorce, a také meditační aplikace.

Věda a technologie pro dobrou věc

  • Nositelná chytrá zařízení se budou snažit zasahovat do našich životů stále více. Aplikace i mobilní zařízení v posledních letech změnily odvětví fitness a budou ho měnit zrychlujícím se tempem.

Nositelné technologie byly v roce 2019 nejdůležitějším růstovým segmentem fitness průmyslu s velikostí trhu 14 528 milionů USD. Předpokládá se, že globální trh s inteligentními fitness doplňky dosáhne do roku 2023 4,5 miliardy USD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.