Ostatní

Nejsměšnější fitness pomůcky, které nikdy neměly existovat

Fitness pomůcky, které neměly existovat

Už se nechcete dál potit v posilovně, běhat stále tu stejnou trasu nebo se trápit sklapovačkami? A proč se vůbec tolik namáhat, když můžete mít pomůcky, které to div neudělají za vás?

Free Flexor

Zhruba takovou filozofii vyznávají prodejci (většinou) amerického teleshoppingu, kde se sem tam objeví právě i nějaká ta cvičební pomůcka. Na rozdíl od vybavení, které najdete v každé normální posilovně, vám ale tyhle pomůcky opravdu nepřinesou žádné okamžité zázraky, jak jejich výrobci mnohdy slibují. Jejich cílem totiž není usnadnit vám práci v budování svalové hmoty nebo redukci břišního tuku, ale udělat pěkný průvan ve vaší peněžence. Valná většina z nich je navíc tak komická, že by bylo lepší, kdyby raději ani neexistovala.

My jsme pro vás vybrali 7 těch vůbec nejbanálnějších, které jste na televizních obrazovkách kdy mohli zaregistrovat. Jste připraveni?

1. Free Flexor™

Free Flexor připomíná více než jednoručku hračku pro psy (v tom lepším případě) a je dle slov výrobce založen na technologii kruhové síly, ať už to znamená cokoliv. Tenhle „revoluční“ fitness produkt navíc slibuje aktivaci všech svalů vašeho těla. Vyzkoušené to sice nemáme, ale zkrátka a dobře – vypadá to prostě absurdně.

2. Ab Lounge

Proč byste měli dělat obyčejné sklapovačky, když si k tomu můžete pořídit lehátko, které slibuje „skvělé“, totiž až dokonce „geniální“ břišní svaly? Nevíme, jestli bude váš sixpack o něco lepší, než kdybyste dělali, řekněme, základní cviky, každopádně lehátko bychom si raději koupili obyčejné a opravdu jen k bazénu.

3. Tony Little Gazelle

Trenažér Tony Little Gazelle, který připomíná parodii na eliptical, jste kdysi možná zaregistrovali i v českém teleshoppingu. A v horším případě jste si ho opravdu koupili. Mechanika pohybu na trenažéru spočívá jen v kývání končetinami tam a zpět, dokud se zkrátka neunavíte. Výrobce se dokonce nebojí tvrdit, že s Gazelle posílíte svaly celého těla, přičemž si na trenažéru nenastavíte ani žádnou zátěž. Upřímně bychom vám radili zainvestovat do pořádného eliptického trenažéru, který alespoň napodobuje přirozenou trajektorii pohybu.

4. Shake Weight®

Shake Weight připomíná nepříliš vzdáleného příbuzného Free Flexoru – s tím rozdílem, že víc než psí hračku připomíná… vy víte co.

Tahle inovativní jednoručka slibuje dokonale vytónované paže. Dáte nám ale za pravdu, pokud řekneme, že klasické bicepsové zdvihy nebo tricepsové kliky jsou tisíckrát méně trapné než právě Shake Weight.

5. Skechers Shape-ups

Další perla pochází z dílny známé značky Sketchers. Shape-ups prý napodobují chůzi naboso a optimalizují způsob chůze tak, abychom dokázali využívat více svalů na chodidlech, nohou, hýždích, břiše a dokonce i zádech. Reklama navíc slibuje maximalizaci spalování kalorií a zlepšení krevního oběhu. Také se při chůzi prý tolik nenamáhají klouby a pomáhají od bolesti zad v bederní oblasti. To už zní skoro jako zázrak, ne?

6. Gymform Total Abs

Proč byste měli cvičit všechny ty hloupé cviky, když své břišní svaly můžete „šokovat“? Tenhle pás a mnoho jemu podobných na trhu dokonce slibuje, že váš six-pack vytvaruje, zatímco vy budete v klidu sedět a sledovat televizi – dynamickou stimulací své tukové buňky prý proměníte na mastné kyseliny, které se z těla vyplaví v podobě potu, zároveň díky silné vibraci namáháte břišní svaly, které vytvarujete k dokonalosti bez jakékoliv námahy. To vůbec nezní jako blbost, že?

7. Ab Circle

Zdá se, že Američani jsou břišními svaly opravdu posedlí, a že cviky jako plank nebo sklapovačky pro ně nejsou dostatečně efektivní – jinak si to množství pomůcek na břišáky nedokážeme vysvětlit. Sice tomu moc nerozumíme, ale inzerenti Ab Circle tvrdí, že jde zároveň také o skvělé kardio cvičení, a že je pomůcka takovým „běžeckým pásem pro břišní svaly“. Inzerenti dokonce slibují, že právě díky Ab Circle shodíte hned 5 kilogramů za 2 týdny. Co k tomu říct – alespoň vám vrátí peníze, pokud se tak nestane.

S jistotou můžeme říct, že pokud se chcete dostat do formy, koupě nějakého podobného „zázraku“ z teleshoppingu není zrovna tou nejlepší strategií.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.