Strava

Recept na domácí müsli tyčinky

Pro pravidelný a dostatečný příjem živin ze stravy je důležité mít po ruce stále nějaký dobrý pamlsek. Vyhnete se tak rychlým nezdravým sladkostem z obchodu. Domácí müsli tyčinky jsou skvělou volbou díky jednoduché přípravě. Chutnají výborně a jsou plné přirozených bílkovin, vlákniny a zdravých tuků, čímž vás zasytí a dodají energii na celé hodiny.

Suroviny pro přípravu 20 müsli tyčinek:

  • 350 g datlí (20 kusů) – případně sušené datle
  • 1 šálek slunečnicových semínek (175 g)
  • 1 šálek dýňových semínek (175 g)
  • 1 šálek lněných semínek (200 g)
  • 1 šálek sušených brusinek (200 g)
  • 2 šálky ovesných vloček (240 g)
  • 3 PL chia semínek
  • 5 PL kešu másla – můžeme i jiný druh ořechů
  • 1 PL mleté skořice
  • 1 PL kokosového oleje

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. V případě horkovzdušné stačí 160°C. Vypeckujte datle a se dvěma hrníčky vody (cca 600 ml) vařte 5 minut. V misce smíchejte slunečnicová, dýňová a lněná semínka, brusinky a vločky. Uvařené datle rozmixujte spolu se zbylou vodou, chia semínky, skořicí, kokosovým olejem a kešu máslem. Rozmixovanou směs, respektive datlové pyré smíchejte spolu se směsí semínek a vloček. Na plech, který je vymazán kokosovým olejem, nalijte směs, a ještě ji pomačkejte. Pečte 30–40 minut, dokud se neobjeví na povrchu zlatohnědá barva. Během pečení, cca po 20 minutách vyjměte plech a těsto nakrájejte na tyčinky a pečte dále.

Pokud si v pečení tolik nevěříte, nebo prostě nemáte na pečení čas, můžete si vybrat v našem širokém sortimentu proteinových, energetických, nebo müsli tyčinek.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.