Recepty, Strava, Zdraví

Zdravá vajíčková pomazánka

Velikonoce už jsou v plném proudu a vy už přemýšlíte, co budete dělat s vykoledovanými vejci?

Máme pro vás jednoduchý a zároveň výživný recept na vajíčkovou pomazánku, kterou si zamilujete nejen na Velikonoce, ale i během roku. Příprava vám nezabere víc než pár minut, a navíc je plná bílkovin, které vás zasytí.

Ingredience:

  • 1 balení cottage
  • 5 vajec
  • Tvaroh polotučný
  • 1 kostka žervé
  • Lžíce hořčice
  • Sůl, pepř
  • Jarní cibulka
  • Pažitka

Postup:

  1. Nejprve si uvařte vajíčka natvrdo. Po uvaření je nechte vychladnout a oloupejte.
  2. V míse smíchejte cottage, tvaroh a žervé. Přidejte lžíci hořčice, osolte a opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Oloupaná uvařená vajíčka si rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky přidejte do směsi a zamíchejte. 
  4. Dále přidejte jemně nakrájenou cibulku a pažitku. Vše opět důkladně promíchejte.
  5. Bílky si nakrájejte na větší kousky a přimíchejte do pomazánky.
  6. Hotovou pomazánku nechte v lednici odpočinout alespoň hodinu, aby se chutě prolnuly. 
  7. Servírovat můžete na chleba, do sendviče nebo jako dip k zelenině.

Připravte si tuto vajíčkovou pomazánku a dejte si pořádnou dávku bílkovin, které vás nakopnou do dalších aktivit! Nezapomeňte svůj výsledek sdílet na Instagramu a nebojte se nás v příspěvku nebo story i označit – rádi vás přesdílíme!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.