Velikonoce už jsou v plném proudu a vy už přemýšlíte, co budete dělat s vykoledovanými vejci?
Máme pro vás jednoduchý a zároveň výživný recept na vajíčkovou pomazánku, kterou si zamilujete nejen na Velikonoce, ale i během roku. Příprava vám nezabere víc než pár minut, a navíc je plná bílkovin, které vás zasytí.
Ingredience:
- 1 balení cottage
- 5 vajec
- Tvaroh polotučný
- 1 kostka žervé
- Lžíce hořčice
- Sůl, pepř
- Jarní cibulka
- Pažitka
Postup:
- Nejprve si uvařte vajíčka natvrdo. Po uvaření je nechte vychladnout a oloupejte.
- V míse smíchejte cottage, tvaroh a žervé. Přidejte lžíci hořčice, osolte a opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Oloupaná uvařená vajíčka si rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky přidejte do směsi a zamíchejte.
- Dále přidejte jemně nakrájenou cibulku a pažitku. Vše opět důkladně promíchejte.
- Bílky si nakrájejte na větší kousky a přimíchejte do pomazánky.
- Hotovou pomazánku nechte v lednici odpočinout alespoň hodinu, aby se chutě prolnuly.
- Servírovat můžete na chleba, do sendviče nebo jako dip k zelenině.
Připravte si tuto vajíčkovou pomazánku a dejte si pořádnou dávku bílkovin, které vás nakopnou do dalších aktivit! Nezapomeňte svůj výsledek sdílet na Instagramu a nebojte se nás v příspěvku nebo story i označit – rádi vás přesdílíme!