Cvičení

Sporttester jako perfektní dárek pod stromeček

Sporttester jako perfektní dárek pod stromeček

Máte doma sportovce nebo sportovkyni, která si potrpí na kontrolu? Dopřejte svému sportovnímu nadšenci dokonalý přehled nad vlastním výkonem. Zabalte mu letos pod stromeček sporttester!

Sporttestery od Polaru

Co je to sporttester?

Sporttester je zařízení, které  měří a vyhodnocuje sportovní aktivitu na základě měření času, rychlosti, vzdálenosti, srdečního tepu a dalších veličin. To dělají bezdrátově ve spojení s hrudním pásem, ale i s pomocí senzorů přímo z ruky. Na trhu dnes existují různě vybavené sporttestery, které se liší funkcemi a veličinami, které jsou schopné měřit.

Sporttestery bývají často zaměňovány s chytrými hodinkami. Sporttestery jsou přitom zaměřeny čistě na sportovní funkce. Chytré hodinky se soustředí na funkce a propojení s chytrým telefonem – poté zobrazují upozornění z telefonu včetně informací z kalendáře nebo textové zprávy.

Pro který sporttester se rozhodnout?

POLAR Unite – to nejlepší z nejlevnějších

POLAR Unite je multisportovní sporttester nové generace, který svého nového nositele uchvátí hlavně svým vzhledem a univerzálními rozměry (43,4 mm × 43,4 mm), díky kterým padne na každé zápěstí. Tepovou frekvenci měří optickým senzorem pomocí fúzní technologie optického snímače Polar Precision Prime™ a není tedy potřeba hrudní vysílač. Sporttester není vybaven GPS modulem, své trasy, rychlost, tempo a vzdálenost tréninků může ale sportovec zaznamenávat po spárování hodinek s mobilním telefonem. Výborná je i kapacita baterie, která na jedno nabití vydrží až 50 hodin – a to v tréninkovém režimu. Samozřejmostí jsou funkce jako Serene™ (dechové cvičení), Nightly Recharge™ (automatické vyhodnocení regenerace při spánku), na kterou se váže i doporučení pro intenzitu tréninku, a FitSpark™, průvodce každodenním tréninkem, který se postará o plánování cvičení.

POLAR Unite pomůže svému nositeli lépe spát, efektivně trénovat a udržovat rovnováhu v životě –  je to zkrátka takový asistent na cestě za lepší kondicí.

POLAR Unite – sporttester

POLAR Ignite 2 – dostupný universál

Nová generace sporttesteru POLAR Ignite 2 potěší ty, kteří se snaží dosáhnout rovnováhy mezi fyzickým a duševním zdravím, zlepšit  svou kondici a celkovou pohodu, věnují se různým aktivitám a ocení opravdu individuální vedení tréninku. Skvěle vybavený sporttester Polar IGNITE 2 v ideálním poměru ceny ku výkonu měří tepovou frekvenci optickým senzorem ze zápěstí, a to pomocí fúzní technologie optického snímače Polar Precision Prime™ (není tedy nutné používat hrudní vysílač). Vybaven je také integrovaným GPS modulem a u maximální přesnosti sledování souřadnic vydrží na jedno nabití až 20 hodin. Jako sporttester z nové generace nabízí i další unikátní funkce: Serene™ (dechové cvičení), Nightly Recharge™ (automatické vyhodnocení regenerace při spánku, na které se váže i doporučení pro intenzitu tréninku) a FitSpark™, který se za vás postará o plánování cvičení. Nabízí připravená cvičení na každý den, která odpovídají nositelově regeneraci, fyzické kondici a tréninkové historii. Test kondice se provádí pomocí optického senzoru ze zápěstí.

Sporttester je unikátní pro možnost sdílení a sledování tepové frekvence na fitness přístrojích nebo ergometrech skrze Bluetooth. Další novinkou je ovládání hudby a zobrazení počasí přímo v hodinkách. Při tréninku ocení také nové funkce Training Load Pro, Týdenní přehledy a Zdroje energie, které zaznamenávají z jakého zdroje tělo bere energii (tuky, bílkoviny, sacharidy).

Koupí POLAR Ignite 2 pořídíte svému sportovci kvalitního osobního trenéra, který pohlídá jeho trénink, regeneraci i spánek.

Polar Ignite 2 – sporttestery

POLAR Pacer Pro – zlatá střední cesta

Ultralehké hodinky POLAR Pacer Pro byly navrženy speciálně pro běžce, ocení je ale i ostatní sportovci, neboť jsou přímo nadupané funkcemi pro všechny druhy sportů (využít se dají až pro 130 různých). Vynikají GPS nové generace s integrovaným barometrem s měřením běžeckého výkonu přímo na zápěstí a dávají běžcům k dispozici pokročilé tréninkové nástroje pro úspornější běh a lepší běžecký výkon.

Mezi nejdůležitější funkce patří duální měření tepové frekvence Precision Prime™ přímo na zápěstí. Nově vylepšený optický snímač dokáže lépe proniknout skrze kůži – díky tomu je měření velmi přesné. Hodinky disponují i funkcemi z vyšší modelových řad, mezi které patří např. funkce Hill Splitter™, která automaticky detekuje všechna stoupání a klesání pomocí údajů o rychlosti, vzdálenosti a barometrické výšce na základě GPS. Novinkou je plánovač tras s aplikací Komoot, v které sportovec vytvoří trasu v mapách, přenese do Polar Flow a synchronizuje s hodinkami. Funkce pracuje tak, že hodinky upozorní vždy s předstihem na blížící se křižovatku a graficky naznačí směr, kterým pokračovat. Funkce FuelWise smart fueling assistant řeší doplňování tekutin a energie v průběhu závodu i tréninku a Energy sources zase vyhodnocuje trénink ve smyslu spotřeby kalorií. Hodinky umí také výborně pracovat s hladinou VO2max. Tímto sledováním umožní sportovci stanovit aerobní kondici a rozvíjet ji v maximálním rozsahu.

POLAR Pacer Pro – sporttester

POLAR Vantage V2 HR – sporttester pro náročné

POLAR Vantage V2 HR představují kombinaci nejnovější sportovní technologie a elegantního designu. Nejnovější voděodolný model multisportovního špičkového sporttesteru s integrovaným GPS modulem se pyšní precizně zpracovaným celohliníkovým pouzdrem – je tak lehčí než ostatní prémiové multisportovní sporttestery. Tepovou frekvenci měří na zápěstí pomocí fúzní technologie snímače Polar Precision Prime™ – tato inovace kombinuje optické měření tepové frekvence s měřením z kontaktu s pokožkou, aby se předešlo jakýmkoli pohybovým artefaktům, které by mohly narušit signál tepové frekvence a vytvořit nespolehlivé údaje. Řada Vantage V2 nabízí navíc barevný dotykový displej, barometrické čidlo, vyšší kapacitu baterie s životností nabití až na 40 hodin při aktivní GPS, v rámci tréninku potom funkci Recovery Pro (pouze s HR pásem, který je součástí balení) a hodnotu běžeckého výkonu.

Hodinky Polar Vantage V2 jsou určeny sportovcům, kteří ocení inovativní technologii vycházející z desetiletí vědeckého výzkumu s cílem vytvořit nejimpozantnější sportovní hodinky v historii.

POLAR Vantage V2 HR – sporttester

Každý model má své pro a proti, je proto je nutno zvážit, pro koho budete sporttester vybírat a jaká data budou vyhodnocována. Žádné sporttestery z dílny Polar nejsou špatné, mohou být jen špatně vybrané – při výběru si tak nechte poradit od našeho nákupního rádce, nebose stavte na některé z našich poboček.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.