Cvičení

5 tipů na dárky pro běžce

5 tipů na dárky pro běžce

Je polovina listopadu. Tedy nejvyšší čas, abychom se začali poohlížet po dárcích. A pokud máte mezi blízkými nějakého běžce, možná přemýšlíte, čím jim udělat radost a zároveň je podpořit v jejich zálibě.

Ač se to nezdá, běžci potřebují ke svým výkonům spoustu vybavení. Zde najdete 5 tipů, které můžete využít i jako inspiraci pro vlastního Ježíška.

1. Sporttester

Sporttestery POLAR jsou symbolem sportu, zdraví a dobré kondice. Díky svým funkcím pomáhají lidem zdravěji žít, posouvají jejich hranice a motivují je ke sportu.

POLAR Pacer PRO 

Tyto hodinky byly navrženy přímo pro běžce, bezpochyby je ale ocení i ostatní sportovci, neboť jsou nabité funkcemi až pro 130 různých sportů. 

Mezi nejdůležitější vlastnost patří duální měření tepové frekvence Precision Prime přímo na zápěstí.  Díky nově vylepšenému snímači je měření velmi přesné.

Zajímavou funkcí je Hill Splitter™, která automaticky detekuje všechna stoupání a klesání pomocí údajů o rychlosti, vzdálenosti a barometrické výšce pomocí GPS.

Skvělou vychytávkou je plánovač tras s aplikací Komoot, ve které si vytvoříte plán vaší trasy a následně ji synchronizujete s hodinkami. Hodinky pak vždy upozorní na blížící se křižovatku a graficky naznačí směr, kterým dále běžet.

Samozřejmostí hodinek je propojení s mobilní aplikací Polar Flow. Funkce monitorující spánek, dechové cvičení, předpověď počasí přímo v hodinkách a upozornění z telefonu.

Pokud chcete trénovat každý den, není problém. Jedno plné nabití vám vydrží i celý týden.

Sporttester Polar

2. Běžecký pás 

Běžecký trenažér je skvělou formou domácí aktivity, ať už chcete zlepšit fyzickou kondici nebo se snažíte o redukci tuků. Na trhu najdete spoustu spoustu typů pasů, ať už se jedná o motorové, bezmotorové nebo magnetické. 

Vždy záleží na tom, pro koho je pás určený a za jakým účelem si ho pořizujete. Více o správném výběru běžeckého pásu najdete v nákupním rádci.

3. Hrudní pás 

Hrudní pásy bývají většinou součástí sporttesterů, mohou však pracovat i samostatně v kombinaci s aplikací v chytrém telefonu. Hlavní funkcí je snímání tepové frekvence během sportovní aktivity, kdy je tepová frekvence klíčová pro efektivní výkon. 

Mezi další vlastnosti patří také měření spálených kaloriích během aktivity.

4. Kloubní výživa 

Klouby namáhá jakýkoliv sport, který způsobuje otřesy. Mezi na klouby nejnamáhavější sportovní aktivity patří ty, při kterých dochází k náhlým změnám směru běhu, prudkým zastavením, rychlým skokům a tvrdým dopadům.

Vždy je samozřejmě lepší úrazům předcházet než je později léčit. Proto by mezi výbavu běžců měla patřit kvalitní kloubní výživa, která podporuje pevnost a ohebnost kloubů. Mezi nejčastěji používané patří glukosamin, chondroitin, vápník a kolagen.

5. Startovné na oblíbený závod

Koketuje váš známý či příbuzný s myšlenkou zúčastnit se běžeckého závodu? Vyřešte toto dilema za něj a posuňte jeho hranice výš. Při výběru závodu berte vpotaz, zda se jedná o začátečníka nebo zkušenějšího běžce.

Pokud se závoděním začíná, 5 či 10 km je vhodnou volbou. Milovníky výzev a trénované běžce pak bezpochyby překvapíte startovným na půlmaraton, jehož vzdálenost je přesně 21,0975 km.

Ať už vyberete cokoliv, jsem si jistá, že nešlápnete vedle.

5 tipů na dárky pro běžce

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.