Cvičení

10 tipů na vánoční dárky pro milovníky fitness

Tipy na dárky pro milovníky fitness

Inspirovat se můžete i vy nebo ti, co posilovnu nenavštěvují a necvičí. Například pohodlné sportovní oblečení či sluchátka najdou určitě využití i ve vaší domácnosti. Tak pojďme se na tipy podívat!

Tipy na dárky pro milovníky fitness

1. Fitness příslušenství

Posilovací gumy a expandery

Posilovací gumy a expandery jsou praktickou pomůckou na cvičení, ať už doma, nebo v posilovně. Díky odporu materiálu nabízí spoustu variant cvičení se zátěží.

Fitmíče a balanční podložky

Tyto pomůcky ocení i lidé se sedavým zaměstnáním, kde mohou kancelářskou židli vyměnit za míč. Sezení na míči vás donutí sedět vzpřímeně, díky čemuž zapojíte a posílíte zádové svaly.

Podložka na cvičení

Podložka na cvičení je základem pro domácí cvičení. Je ideální pro domácí workout i relaxační cvičení, jako například pilates či jógu.

Masážní válec

Věc bez které by se neměl obejít žádný pořádný sportovec. Válec zlepšuje pohyblivost, svalový rozsah a uvolňuje ztuhlé svaly.

Závaží a zátěže na tělo 

Závaží na ruce a nohy nebo zátěžové vesty jsou skvělým doplňkem pro zlepšení vaši kondice a dynamiky. Při výběru dbejte na to, aby zátěže pevně držely na vašich končetinách i při dynamičtějším pohybu.

Zátěžové vesty jsou vhodné i na běh a můžete je zakoupit v různém provedení. Vybírat můžete mezi vestami s pevnou vahou, a to 5, 10, 15, 20, 30, 40 kg, nebo s možností váhu vesty libovolně měnit.

Rukavice

Rukavice jsou nepostradatelnou součástí kvalitního tréninku v posilovně. Pomáhají při úchopu činek, posilovacích strojů nebo na hrazdě. Chrání vaši dlaň před oděrkami a mozoly. Při výběru je důležité dbát na omotávku zápěstí, prodyšnost, střih a sílu materiálu na dlani.

Tipy na dárky pro milovníky fitness

2. Fitness doplňky

Fitness doplňkem může být například shaker či sportovní láhev na vodu. Pitný režim je důležitý, obzvlášť při sportovní aktivitě, kdy je potřeba tekutiny neustále doplňovat. Co si tedy zpestřit pitný režim hezkým barelem na vodu?

Možností je také shaker, který se dá použít nejen na vodu, ale i na míchání proteinových nápojů po cvičení.

3. Doplňky stravy

Doplňků stravy je na trhu celá řada. Vždy záleží za jakým účelem doplněk kupujete a čeho díky němu chcete dosáhnout.

Při správném výběru a užívání vám mohou pomoci v mnoha oblastech. Ať už se jedná o lepší trávení, koncentraci, spánek, podporu imunity, růstu vlasů nebo svalů

4. Jídlo

Jídlo je zaručený dárek, kterým nikdy nic nezkazíte. Nebo snad znáte člověka, co by neměl rád jídlo? Pokud vybíráte dárek pro milovníka sladkého, proteinová tyčinka nebo oříškové máslo je jasnou volbou.

Pro případ, že se jedná o člověka, který dá přednost slaným dobrotám, sáhněte po kvalitním hovězím sušeném mase nebo proteinových chipsech.

5. Sportovní oblečení

Neznám ženu, kterou by nepotěšil kus sportovního oblečení, přestože má šatník plný šatů. Každá z nás chce totiž v posilovně vypadat dobře. Navíc sportovním oblečením můžete ženu nejen potěšit, ale i motivovat se cvičením začít.

Radost můžete udělat například sportovní podprsenkou, elastickými legínami nebo padnoucím topem.

Stejně to mají i muži, i ti chtějí vypadat a cítit se v posilovně dobře. Můžete zvolit tričko, mikinu nebo šortky a určitě nešlápnete vedle.

6. Fitness náramky a sporttestery

Fitness náramky i sporttestery zažívají v poslední době velké boom a téměř vymýtily ručičkové hodinky. Není divu, díky jejich mnoha funkcí jsou využitelné hned v několika směrech.

Nesportující populace využívá hodinky především k měření nachozených kroků, sledování upozornění z mobilu nebo monitorování kvality spánku. Sportovci pak ocení přehled spálených kalorií a možnost měření tepové frekvence během cvičení.

Sporttester Polar

7. Motivační sportovní diáře

Každá druhá žena se neobejde bez diáře ve své kabelce. Tyto diáře bývají zaměřeny především na fitness a zdravou stravu, kdy obsahují řadu receptů a tipy na cvičení. Mohou vás ale inspirovat i v jiných oblastech života.

8. Knížky a kuchařky

Pokud patří vaši blízcí mezi vášnivé čtenáře nebo se rádi vzdělávají pomocí knížek, mohla by být knížka správná volba. Na trhu je nyní spousta kvalitních knížek zaměřujících se na spánek, výživu a techniku tréninků. Ženy pak zaručeně ocení dobrou kuchařku se zdravými recepty.

9. Sluchátka 

Tímto dárkem se zavděčíte téměř všem, i nesportovcům. Sluchátky a poslechem hudby si můžete zpříjemnit každodenní činnosti, jako je úklid, cesta do práce nebo trénink v posilovně.

Variant sluchátek je mnoho. Můžete vybírat mezi různými velikostmi nebo způsobem připojení. Pro sportovce jsou jasnou volbou sluchátka bezdrátová, protože nikdo přece nechce, aby se mu sluchátka během cvičení odpojila.

10. Dárkové poukazy 

Pokud si nejste jisti, co by blízké nejvíce potěšilo, jděte na jistotu. Dárkovým poukazem nikdy nic nezkazíte a obdarovaný si tak bude moct vybrat, co si nejvíce přeje a co potřebuje.

Nejlépe však uděláte, když se budete svých blízkých nenápadně ptát a zjišťovat, co by jim udělalo největší radost.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.