Elektrokola, Nákupní rádci, Ostatní

Máte elektrokolo? Tyhle doplňky by vám neměly chybět

Doplňky k elektrokolům

Pořídili jste si (nebo si pořídit chystáte) elektrokolo? Pak se vám určitě budou hodit některé cyklistické doplňky, které vám zajistí vyšší bezpečnost, nebo vám zpříjemní cestování či samotnou jízdu.

Doplňky k elektrokolům

Cyklistické helmy

Chystáte se jet pár kilometrů po cyklostezce? Možná máte pocit, že se vám nic stát nemůže a že je helma zbytečná. Doporučujeme, abyste na tyhle úvahy rychle zapomněli. Nosit cyklistickou helmu totiž není žádná ostuda, ale projev zodpovědnosti. Pamatujte, že právě helma vám může zachránit život i při pádu v minimální rychlosti.

Pokud jste dospělí, je nošení helmy opravdu na vás, myslete ale na to, že do osmnácti let je při jízdě na kole helma povinná. Přesto bychom vám doporučili nošení helmy nepodceňovat, ať už je vám sedmnáct nebo čtyřicet.

Zámky na kolo

Elektrokolo není levná záležitost, zámek na kolo by tak měl určitě patřit do základní výbavy každého cyklisty. Účinnost zámku proti odcizení však nepřeceňujte a pamatujte si, že ani ten nejkvalitnější zámek není nepřekonatelný. Kvalitní zámek zloděje zdrží o trochu déle, ale právě taková chvilka může být někdy rozhodující.

Blatníky

Dokážete si představit jízdu bez blatníků? My teda ne. Blatníky vás ochrání před nepřízní počasí a odletujícími kamínky, samotné elektrokolo pak před větším znečištěním. I když nejste žádná bábovka a nějaká ta kapka deště nebo trošku bláta vás nerozhodí, věřte, že je nakonec přece jen oceníte.

Světla

Pokud na něco nedáme dopustit, tak na odolné a kvalitní osvětlení na kolo, které vás podrží v noci i za každého počasí. Přední a zadní světlo na kolo je navíc povinnou výbavou za zhoršeného osvětlení. Světla na kolo totiž zvyšují bezpečnost jak samotného cyklisty, tak i ostatních účastníků silničního provozu. V nabídce najdete zadní i přední světla nebo blikačky.

Brašny a nosiče

Chystáte se na kratší výlet? Pak by se vám mohla hodit kvalitní brašna nebo nosič na kolo, které jsou velmi komfortním a bezpečným řešením při přepravě různých věcí – spolehlivě do nich nacpete svačinu, brýle, telefon a další nezbytnosti. Vyrobeny jsou z trvanlivých materiálů tak, aby zvládly i náročnější cestu.

Stojánek

Praktický stojánek na elektrokolo vám vytrhne trn z paty ve chvíli, kdy elektrokolo budete potřebovat opřít, aniž by zrovna bylo o co. Stojánky jsou určeny k držení kola ve vertikální poloze, a vy se tak nemusíte bát, že byste si elektrokolo odřeli o strom, zeď nebo zábradlí.

Cyklistické lahve

Doplňování tekutin je důležité při jakémkoliv sportu a cyklistika není výjimkou. Na vyjížďku tak s sebou přibalte bidon, tedy láhev, která je svou konstrukcí určena pro použití na kole. Vyznačuje se také ventilem na pití, který byste měli bez problémů otevřít pomocí zubů.

Ostatní cyklistické příslušenství

Nejzákladnější příslušenství jsme si vyjmenovali, cestu by vám mohlo zpříjemnit i ostatní cyklistické příslušenství. Vášniví cyklisté by mohli ocenit gelové cyklistické sedlo, tachometr, který spolehlivě změří ujeté kilometry i rychlost, olej na řetězy nebo třeba praktické pouzdro na mobilní telefon s dotykovým displejem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.