Nákupní rádci

Výběr sportovní podlahy domů i do posilovny

Sportovní podlaha domů i do posilovny

Pokud zvažujete pořízení posilovny do vaši domácnosti, jednou z prvních věcí, kterou budete muset zvážit, je,  jakou podlahu použít. Existuje mnoho různých možností, z nichž každá má své klady a zápory.

V tomto článku se podíváme na některé z nejoblíbenějších typů podlah do tělocvičny. Pokud tedy chcete vytvořit zbrusu novou domácí posilovnu, nebo jednoduše upgradovat stávající cvičební prostor, máme pro vás řešení. 

Sportovní podlaha domů i do posilovny

Co je to Gym Mat Flooring? 

Podlaha tělocvičny je pogumovaný materiál, který poskytuje odpružení a stabilitu při cvičení. Může být použit v domácích tělocvičnách, studiích jógy a dalších cvičebních prostorách, kde lidé potřebují extra podporu a ochranu země. Podložky se dodávají v různých velikostech, tloušťkách a barvách v závislosti na specifických potřebách každého cvičebního prostoru.

Většina podložek má speciální protiskluzové nebo tlumící vlastnosti, které zabraňují zranění při cvičení. Podlahové rohože do posilovny jsou skvělým způsobem, jak chránit vaši podlahu a tělo během jakéhokoli cvičení.

Co zvážit při výběru podložky? 

Když uvažujete o podlaze do tělocvičny, existuje několik faktorů, které byste měli mít při výběru na paměti. 

1. Umístění vašeho cvičebního prostoru

Při výběru podlahy je nutné brát v potaz, kde plánujete podlahu instalovat. Pokud si chcete pořídit podlahu například do tělocvičny v garáži, potřebujete odolnější materiál, jako je pryž nebo vinyl. Ty skvěle izolují prostor a jsou odolné proti vodě.

2. Typ cvičení

Klíčovým faktorem je také cvičení, které plánujete ve své domácí posilovně provádět. Cvičení s velkým dopadem, jako je silový trénink, HIIT a Crossfit, budou vyžadovat silnější a odpruženější povrch, který dokáže absorbovat nárazy.

Pokud však plánujete cvičit s nízkým dopadem, jako je jóga a pilates, pak může stačit tenčí a méně odpružená podložka

3. Velikost dostupného prostoru

Před nákupem podlahy do tělocvičny si změřte svou cvičební plochu a zvažte velikost podložek, které potřebujete k pokrytí celého prostoru.

4. Rozpočet 

Pokud jde o podlahové rohože do tělocvičny, najdete širokou škálu cen. Před nákupem zvažte svůj rozpočet a prozkoumejte, jaké typy podlah jsou v tomto rozsahu dostupné. Investice do kvalitnější podlahy vydrží déle a bude z dlouhodobého hlediska cenově výhodnější.

5. Bezpečnostní funkce 

Bezpečnost je vždy prioritou při výběru podložek do tělocvičny. Ujistěte se, že podložka má protiskluzový povrch, který předchází nehodám, zraněním a zároveň neklouže, když je podlaha vlhká.

6. Ekologická šetrnost

V poslední době je ekologie velké téma. Mnoho lidí si více uvědomuje dopad svých nákupů na životní prostředí a snaží se dělat ekologicky šetrná rozhodnutí.

Pokud jde o podložky do tělocvičny, hledejte ty, které jsou vyrobeny z recyklovatelných materiálů, jako je guma nebo korek. Neměly by obsahovat plasty, ani škodlivé chemikálie, jako jsou ftaláty a PVC.

7. Estetika

Zvažte celkový vzhled místnosti, kde plánujete nainstalovat podlahovou krytinu. Tenčí podložky do tělocvičny mohou být lepší než silnější podložky, pokud chcete elegantní a moderní vzhled. Na druhou stranu, pokud chcete do místnosti přidat nějakou barvu a texturu, zvažte oboustranné rohože.

Typy podlah do tělocvičny

Při výběru správné podlahy do tělocvičny je třeba také zvážit několik typů podložek.

  • Pěnové rohože – jsou lehké a snadno se instalují. Poskytují odpružení při cvičení a extra přilnavost. Tyto rohože se dodávají v různých tloušťkách, takže si můžete vybrat takovou, která vyhovuje vašim potřebám.
  • Gumové rohože – jsou odolnější než pěna a poskytují lepší tlumení nárazů. Gumové podložky se dodávají v různých velikostech a tvarech, díky čemuž jsou ideální volbou pro domácí posilovny.
  • Zámkové žíněnky – jsou skvělou volbou pro domácí posilovny, protože se snadno instalují. Snadno se spojují nebo mají spojovací díly a lze je použít na všechny typy podkladů. Poskytují stabilitu a odpružení při cvičení.

Výhody instalace podložky do tělocvičny

1. Zvýšená bezpečnost

Podložky do tělocvičny mohou pomoci snížit riziko pádů a zranění z těžkých vah, protože pomáhají tlumit dopady při cvičení. Také absorbují nárazy, což pomáhá chránit vaše klouby, spodní část zad a další části těla před potenciálním poškozením. Stejně tak chrání vaši podlahu a vybavení před poškozením.

2. Lepší komfort 

Podlahové podložky do posilovny pomáhají udržet vaše chodidla a nohy v pohodlí, když cvičíte, takže můžete podávat maximální výkony po delší dobu. Podložky také pomáhají regulovat tělesnou teplotu.

3. Snížená hlučnost

Některé podložky jsou dodávány s funkcí pro redukci hluku. To může být skvělý způsob, jak zajistit, že při cvičení nebudete rušit rodinu a sousedy.

4. Jednodušší údržba

Velkou výhodou podložek je jejich snadná údržba. Na rozdíl od jiných podlahových krytin nevyžadují speciální čisticí zařízení nebo produkty, aby vypadaly jako nové.

5. Trvanlivost

Rohože jsou navrženy tak, aby vydržely náročné použití a opotřebení, což z nich dělá skvělou dlouhodobou investici. Většina rohoží je vyrobena z odolných materiálů, které jsou schopny odolat velkému provozu a opakovanému použití.

Sečteno podtrženo

Jak vidíte, instalace podlah do tělocvičny ve vašem domě má mnoho výhod. Nejen, že je to skvělý způsob, jak zvýšit bezpečnost a pohodlí a snížit hluk, ale je také odolný a snadno se udržuje. A díky jeho univerzálnosti ho využijete na různé aktivity.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.