Cardio trenažéry

Trénujte na běžky i ve své domácí posilovně

Běh na lyžích, nebo běžecké lyžování, označované také jako klasické nebo severské. To je mnoho názvů pro jeden sport a oblíbený způsob trávení volného času. Běžecká sezóna ale bývá krátká a třeba právě vás možná mrzí, že trénujete pouze krátce. Se speciálními trenažéry, které běh na lyžích napodobují, se ale můžete připravovat po celý rok.

Trenažér pro běžecké lyžování, známý také jako SkiErg nebo Ski Trainer, poskytuje intenzivní cvičení pro horní polovinu těla. Zatěžuje svalové skupiny, které jsou aktivovány při běžkování, a je efektivní jak při redukci tělesného tuku, tak při zvyšování sportovní výkonnosti. Můžete trénovat libovolně soupaž i střídavě používat ruce a dokonale pilovat techniku a vytrvalost.

Proč byste si měli pořídit běžkařský trenažér?

Můžete trénovat celoročně

Sezónní povaha běžeckého lyžování je jednou z jeho nevýhod. Pro vášnivé nadšence, nebo snad skutečné profesionály je ale důležité trénovat i mimo zimní období. Speciální trenažér vám tak umožní udržet si kontinuitu ve cvičení a neustále se zdokonalovat.

Pomůže vám v kondiční přípravě

Trenažéry pro běžecké lyžování poskytují ideální podmínky pro celoroční kondiční přípravu. Pomocí nich můžete systematicky rozvíjet svalovou sílu, vytrvalost a kardiorespirační kondici v pohybu, který skutečně simuluje běh na lyžích.

Posílíte horní polovinu těla

Při běhu na lyžích jsou zapojovány svaly dolních končetin, horních končetin, břišní svaly i svaly zádové – zkrátka celé tělo. Na horní polovinu těla ale dost běžců zapomíná, a tak se občas stává, že běžci během závodu horní polovina těla vypoví službu.

Můžete svůj výkon sledovat

Běžkařské trenažéry nabízejí možnost snímání biometrických nebo fyziologických údajů během tréninku, díky čemuž získáte detailní údaje o svém výkonu. Sledovat je budete na přehledném LCD displeji počítače, většinu trenažérů také pohodlně propojíte s hrudním pásem pro ještě větší přesnost.

Kde běžkařský trenažér pořídit?

Celou nabídku trenažérů najdete v kategorii SkiErg – běžkařské trenažéry, kde najdete kvalitní trenažéry značek Xebex a Concept2. Pokud potřebujete s výběrem poradit, nebo se jen chcete na něco zeptat, můžete zavolat na naši infolinku na telefonní číslo 602 119 550. Naši specialisté jsou vám k dispozici každý všední den od 9:00 do 18:00 hodin.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.