Recepty, Strava

Křupavá pečená dýně

Křupavá dýně z trouby

Máme tu nějaké milovníky rychlých nenáročných receptů? Pak vyzkoušejte naši křupavou pečenou dýni, která se hodí jako rychlý snack k televizi, nebo si ji můžete dát jako přílohu. Recept je nenáročný a máte za chvíli hotovo.

Křupavá pečená dýně

Potřebujeme:

  • ½ dýně hokkaido
  • skořici
  • hřebíček
  • rozmarýn
  • krystalickou sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • řepkový olej

Jak postupovat?

  1. Dýni dobře omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Slupky se zbavovat nemusíte, po pár minutách pečení změkne.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a plátky na něj položíme. Potřeme řepkovým olejem z obou stran.
  3. Dýni posypeme skořicí, hřebíčkem, rozmarýnem, solí a pepřem.
  4. Necháme péct v troubě předehřáté na 180 °C a občas obracíme. Pečeme zhruba 25 minut (podle tloušťky plátků).

TIP: Dýni je možné připravovat také v horkovzdušné fritéze.

Nezapomeňte svůj výsledek sdílet na Instagramu a nebojte se nás v příspěvku nebo story i označit – rádi vás přesdílíme!

Dobrou chuť!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.