Recepty, Strava

Podzimní houbová polévka

Houbová polévka

Češi jsou nejvášnivějším národem houbařů. Snad každý druhý Čech se každý podzim těší, až si z lesní procházky odnese košík plný hub. Ještě, než se na houby vypravíte, si uložte náš recept na výbornou houbovou polévku, která vás v chladném počasí zahřeje. Bude se vám hodit.

Podzimní houbová polévka

Na polévku budeme potřebovat:

  • 1 lžíci extra panenského olivového oleje
  • 1 větší nadrobno nasekanou cibuli
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 220 g očištěných hub
  • 1 a ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
  • špetka tymiánu
  • špetka rozmarýnu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce mouky
  • špetka soli
  • pepř podle chuti
  • čerstvě nasekaná petrželka na dozdobení

Postupujte následovně:

  1. V malé misce smícháme zakysanou smetanu a mouku. Misku dáme na chvíli stranou.
  2. Do hrnce přidejte extra panenský olivový olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Smažte na středním ohni dozlatova (asi 2–3 minuty).
  3. Přidejte česnek a restujte asi 10–20 sekund (česnek se nesmí spálit).
  4. Do hrnce přidejte houby. Chvíli restujte.
  5. Poté přilijte vývar a přidejte koření.
  6. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud houby úplně nezměknou (asi 3-4 minuty).
  7. Nechte mírně vychladnout (asi 2–3 minuty). Přidejte směs zakysané smetany a mouky a důkladně promíchejte.

Nezapomeňte svůj výsledek sdílet na Instagramu a nebojte se nás v příspěvku nebo story i označit – rádi vás přesdílíme!

Dobrou chuť!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.