Cvičení

Proč si pořídit domácí posilovnu?

Někdo preferuje komerční fitko, jiní si nemohou vynachválit cvičení doma. Přívrženců druhého tábora však neustále přibývá. A to hned z několika důvodů. Pojďme si je představit.

7 důvodů, proč si pořídit domácí posilovnu

1) Neovlivní vás lockdown ani jiné uzavírky fitka

  • Zdá se, že ta nejhorší část pandemie je za námi a situace se pomalu vrací k normálu, ale nikdo neví, jestli přijde další vlna – a třeba i další lockdown. Ale odepření možnosti cvičení v oblíbeném gymu nemusí souviset jen s covidem. Ten může mít odstávku z důvodu rekonstrukce či jiných důvodů. 
  • Všudypřítomné je však i riziko zkrachování a s tím spojená uzavírka jednou provždy. A vám pak zbydou jen oči pro pláč, jelikož si najednou musíte hledat nové fitko. S domácí posilovnou nic z toho nehrozí.

2) Získáte hodně volného času

Nevím, jak vy, ale u mě je přípravná a logistická fáze tréninku minimálně stejně dlouhá, jako ta cvičící. Ono totiž nějakou dobu trvá, než se sbalím, obléknu, dojedu nebo dojdu do fitka, zuji se, dostanu klíček, převléknu se… A po workoutu to samé, jen v opačném gardu. Tohle všechno s domácí posilovnou odpadá, díky čemuž ušetříte klidně i několik hodin týdně. Ty pak můžete věnovat něčemu zábavnějšímu.

3) Můžete si zacvičit opravdu kdykoliv

Stalo se vám někdy, že jste měli hodně nabitý program a nemohli si skočit do fitka, protože jste mohli buď moc brzy, nebo až příliš pozdě, kdy v gymu ještě/už bylo zavřeno? S domácí posilovnou se to nikdy nestane. Ta má otevírací dobu 24/7/365.

4) Ušetříte peníze

  • Na první pohled možná vypadá, že poměrně drahé vybavení domácí posilovny se přece nemůže finančně vyplatit, ale opak je pravdou. Vlastní fitko sice nejprve vyžaduje relativně vysokou počáteční investice ve výši několika desítek tisíc korun, ale poté už nic neplatíte, zatímco v komerčním gymu necháte třeba litr měsíčně.
  • A když si spočítáte, kolik vás stojí každý rok cvičení, tak zjistíte, že v dlouhodobém horizontu se nákup posilovací lavice, kotoučů a činek a několika posilovacích strojů jednoznačně vyplatí. V průběhu celého života se dokonce mnohokrát vrátí.

5) Snadněji překonáte lenost či nechuť ke cvičení

  • Jsou chvíle, kdy se do tréninku musíme doslova nutit. A člověk se mnohem pravděpodobně hecne, když mu stačí jenom odejít do vedlejší místnosti nebo garáže, tam si pustit na plný pecky oblíbenou hudbu a nějak to silou vůle odcvičit. Klidně se ani nemusíte převlékat. Odpadá potřeba cesty do fitka, oblékání a další činnosti, které žerou spoustu času i entuziasmu.
  • Nemůžete se ani vymlouvat na to, že je ošklivo a vám se nechce do deště. Nezmoknete, maximálně se zpotíte během makání na běžeckém pásu, rotopedu či cyklotrenažéru, zatímco budete zpoza okna sledovat, jak se venku čerti žení. S čistým svědomím a dobrým pocitem, že máte odcvičeno a zasloužili jste si následný relax v jiných místnostech vaše domova.

6) Nemusíte čekat, až někdo uvolní stanoviště

Tohle zažívá – a upřímně nesnáší – snad každý, kdo pravidelně chodí do fitka. Máte jasný plán a víte, kde právě chcete cvičit, ale ten legpress i klec na dřepy jsou zrovna obsazené, takže vám nezbývá nic jiného, než čekat.  Občas to trvá než jednu sérii, jindy klidně deset, takže nakonec musíte dělat kompromisy. V domácí posilovně nemusíte. Nikdy.

7) Máte šanci zařídit si fitko přesně podle sebe

Chybí vám v gymu, kde cvičíte, nějaký stroj? Nebo platíte členské poplatky, které zohledňují bohaté vybavení, ačkoliv ve skutečnosti využíváte jen několik stále stejných strojů, činek a lavic? Domácí fitko si můžete vybavit přesně na míru vašich potřeb, aby váš trénink byl po všech stránkách perfektní.

Dopřejte si domácí posilovnu

To je 7 nejčastějších důvodů, proč si lidi pořizují domácí posilovnu. Každý z nás ale má nějaké další, individuální. Určitě tedy najdete další benefity, které vám malé domácí fitko přinese. V naší bohaté nabídce najdete vše, co do něj budete potřebovat.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.