Zdraví

Sportujte i za klávesnicí s eKinekt Bike Desk!

eKinekt BD 3

Dostávat se cvičením do formy a zároveň pracovat na notebooku či tabletu? Proč ne. Acer vyvinul způsob, jak tyto činnosti zkombinovat, a 3. ledna 2023 představil nový eKinekt BD 3, který má kombinací pracovního stolu a rotopedu podpořit udržitelný a zdravý životní styl u lidí, kteří tráví za klávesnicí více času.

eKinekt Bike Desk

V čem je tak výjimečný? Nový eKinekt BD 3 umožňuje uživatelům cvičit při práci pomocí kinetické energie. V praxi to vypadá tak, že při šlapání dochází k napájení zařízení (notebooku, tabletu, mobilního telefonu…). LCD displej a doprovodná aplikace pro chytré telefony k tomu poskytnou informace, které cvičícímu pomáhají udržet si přehled o nejen svém cvičení, ale i o práci. Budete zkrátka nadšení nejen z toho, kolik spálíte kalorií, ale i z toho, kolik při tom vyrobíte energie. A to je skvělé nejen pro vaši fyzičku, ale i pro planetu.

Přeměna kinetické energie na elektrickou

Rotoped dokáže přeměnit kinetickou energii (tedy tu, kterou vytváříte pohybem) na elektrickou. Jakmile tedy začnete šlapat, začne se tvořit elektrický náboj, který můžete využít k nabíjení notebooku a dalších zařízení. Za jednu hodinu takového šlapání tak při 60 otáčkách za minutu dokážete vygenerovat až 75 W. eKinekt vám tak umožňuje pracovat a zároveň sportovat.

Pohodlí při práci

Pohodlí během tréninku i práci zajišťuje široká deska stolu, která nabízí dostatek pracovního prostoru, stejně tak jako nastavitelná výška stolu a sedadla. Na rotopedu najdete i háček pro zavěšení tašky a držák na láhev s vodou.

eKinekt Bike Desk

Ve výbavě najdete hned 2 portyUSB Type-A a USB Type-C, pomocí kterých připojíte všechna základní zařízení a díky kterým můžete nabíjet více zařízení najednou. Když začnete šlapat, rozsvítí se LED indikátor nabíjení na zadní straně kola – tak poznáte, že se kinetická energie mění na elektrickou.

2 režimy: pracovní a sportovní

Pracovní režim posune pracovní desku blíže k sedadlu, aby bylo dosaženo pohodlné a zdravé pozice ve vzpřímené poloze. Sportovní režim desku posune více dopředu, čímž vám rotoped poskytne více prostoru pro opření jako na standardním trenažéru – získáte tak více prostoru pro nohy, a tím i větší sílu pro šlapání. Do pracovního režimu se pohodlně vrátíte posunutím desky stolu zpět do původní polohy.

Sledování pokroků v aplikaci Companion

V doprovodné aplikaci eKinekt najdete přehled informací o vaší jízdě – zkontrolovat můžete její délku, ujetou vzdálenost a rychlost. Zároveň získáte odhadovaný počet spálených kalorií a wattů generovaných při šlapání. Pro ještě přesnější sledování se nabízí možnost zadávat osobní údaje, jako je výška, váha, pohlaví a věk. Najdete tu také zaznamenaný přehled o historii cvičení, abyste mohli své výsledky a porovnávat v průběhu času.

Cena a dostupnost

Rotoped eKinekt BD 3 bude dostupný v Severní Americe v červnu za 999 $, v Evropě, na Blízkém východu a v Africe v červnu za 999 € a na Taiwanu v dubnu za 29 000 NT$.

eKinekt Bike Desk

Co na novinku říkáte? Líbilo by se vám mít něco takového doma či v kanceláři, popř. chtěli byste něco takového najít i v naší nabídce? Napište nám!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.