Recepty, Strava

Křupavé müsli s čokoládou

Zapékané müsli

Proč si kupovat přeslazené müsli, když si můžete jeho zdravější verzi jednoduše připravit doma, a ještě u toho provonět celý byt? Pojďte se s námi vrhnout na vynikající zapékané müsli s čokoládou. Jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Zapékané müsli

Co budete potřebovat?

  • 500 g ovesných vloček
  • 150 g libovolných ořechů (můžete různě nakombinovat – my zvolili lískové a kešu)
  • 15 g holandského kakaa
  • 4 vaječné bílky
  • 50 g čekankového sirupu (koupíte u nás na e-shopu)
  • nasekaná hořká čokoláda nebo čokoládové pecičky
  • špetku soli

A ještě něco?

Müsli je skvělé proto, že si do něj můžete hodit všechno, co máte rádi. My doporučujeme lyofilizované ovoce, hrozinky nebo např. chia semínka.

Jaký je postup?

1. Ovesné vločky, oříšky, kakao, čekankový sirup a sůl důkladně promícháme s bílky. Směs prohněteme rukama, aby se ingredience spojily.

2. Vzniklou směs rozprostřete na pečící papír do menších hrudek a vložte do trouby vyhřáté na 120 °C.

3. Pečeme maximálně půl hodiny, dokud müsli nebude křupavé. Doporučujeme troubu opravdu hlídat a müsli promíchávat.

4. Müsli vyndáme a posypeme nasekanou čokoládou. Po vychladnutí přisypeme námi zvolené ingredience – lyofilizované ovoce, hrozinky nebo semínka.

5. Uchováváme v uzavíratelné nádobě.

Nezapomeňte si recept uložit a vyzkoušet. Nezapomeňte se s dobrotou i pochlubit na Instagramu, a pokud nás označíte, rádi vám výtvor přesdílime.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.