Recepty, Strava

Svěží BCAA nanuky s mangem a ananasem

BCAA nanuky s mangem a ananasem

Čím jiným se zchladit v horkých letních dnech než svěžím ovocným nanukem? Připravte si s námi pořádnou zásobu osvěžujících nanuků z manga a ananasu! Exotické mango je samo o sobě dostatečně sladké, a tak není potřeba přidávat cukr, a šťavnatý ananas dodá nanukům ještě zajímavější chuť. A jako správní fitness nadšenci jsme si recept ještě vylepšili – do směsi jsme přidali rozpustné aminokyseliny BCAA, abychom ochránili svaly před poškozením a urychlil jejich růst.

BCAA nanuky s mangem a ananasem

Co budete potřebovat?

  • 4 šálky kousků manga (čerstvého nebo mraženého)
  • 2 šálky kousků ananasu (čerstvého nebo mraženého)
  • 1 hrnek neslazeného kokosového mléka
  • Oblíbené BCAA (my použili BioTech USA zero v příchuti ananas-mango)
  • 1 a ⅓ šálku 100% ananasové šťávy z koncentrátu

Pokud vám bude směs připadat málo sladká, můžete ji osladit oblíbeným nízkokalorickým sladidlem, čekankovým sirupem nebo medem. Skvěle chuť nanuků doplní také máta nebo citronová kůra.

Postup:

  1. Nejprve si BCAA důkladně rozmíchejte s ananasovou šťávou. Směs nalijte do mixéru, přidejte kousky manga a ananasu. Jako poslední přidejte kokosové mléko, případně i další volitelné ingredience (sladidlo, kousky máty…).
  2. Směs mixujte, dokud nevznikne hladké pyré a všechny ingredience se nespojí. V případě potřeby přidejte více tekutiny.
  3. Směs přelijte do formiček – do každé formičky můžete přihodit pár kousků manga, Vložte nanukové špejle. Dejte formičky se směsí do mrazáku a nechte zmrazit alespoň přes noc.

Nezapomeňte se nám se svými nanuky pochlubit na sociálních sítích – pokud nás v receptu označíte, rádi vám příspěvek nebo story přesdílíme!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.