Cardio trenažéry

Cyklotrenažér – ideální společník (nejen) na zimu

Cyklotrenažér

Stává se z vás s příchodem jara vášnivý cyklista, kterého z kola sesadí až první sníh? Přitom byste možná rádi trénovali, i když je venku špatné počasí, zima nebo tma – pak by vám doma neměl chybět cyklistický trenažér.

Proč si pořídit cyklotrenažér?

Cyklotrenažér versus rotoped

Jaký je rozdíl mezi rotopedem a cyklotrenažérem? Cyklistické trenažéry umožňují dosahovat podobných výkonů jako klasická kola, pro pravidelný trénink je tak využijí hlavně náročnější amatérští i profesionální sportovci. Rotopedy jsou oproti tomu využívány pro rehabilitační cvičení i kondiční trénink a jsou určeny především pro osoby menšího vzrůstu, osoby bojující s obezitou, seniorům a lidem v rekonvalescenci.

Pokud tedy se cvičením teprve začínáte, ke koupi vám doporučíme spíše rotoped. Pokud ale patříte mezi zkušenější sportovce nebo vášnivé (i amatérské) cyklisty, zainvestujte spíše do kvalitního cyklotrenažéru.

Proč zkusit jízdu na cyklistickému trenažéru?

Posílíte své zdraví

Vedle chůze je jízda na kole (nebo cyklistickém trenažéru) ten nejzdravější pohyb, který můžete svému tělu nabídnout. Mezi zdravotní výhody pravidelné tak jízdy tak patří:

  • zvýšení kondice
  • zlepšení kardiovaskulární zdatnosti
  • regulace hladiny cukru v krvi
  • zlepšení mobility
  • regulace tělesného tuku
  • posílení imunitního systému
  • posílení svalů dolních končetin
  • zlepšení celkové nálady

Ušetříte čas

Ať už vám plány kazí venkovní počasí, nebo máte za celý den volnou jen půlhodinu, na sedlo domácího cyklotrenažéru můžete naskočit téměř kdykoliv. Kvalitní domácí cyklotrenažér tak ocení především ti, pro které je těžké vměstnat cvičení do nabitého denního harmonogramu. S cyklotrenažérem doma navíc ušetříte čas, který byste strávili na cestě, a nemusíte se tak přizpůsobovat otevírací době posilovny.

Produktivita

Čas na cyklotrenažéru můžete využít produktivněji, než kdybyste se vydali na projížďku ven. Řada moderních trenažérů nabízí nespočet možností, kterými si můžete trénink spestřit – během tréninku tak můžete poslouchat hudbu nebo oblíbený podcast, sledovat film, číst, učit se nebo dokonce vyřizovat e-maily. Možnosti se liší dle konkrétních značek a aplikací.

Proč si pořídit cyklotrenažér?

Intenzitu tréninku si řídíte sami

Cyklotrenažéry nabízí možnost intenzivního tréninku, který využijí hlavně profesionální sportovci. Je však stejně dobře použitelný pro obyčejné udržení kondice rekreačního cyklisty či sportovce, který by rád shodil pár kilo – náročnost tréninku si jednoduše přizpůsobíte své aktuální kondici. V domácím prostředí vás navíc nepřekvapí žádné krpály nebo kamenitý terén.

Některé trenažéry navíc nabízí různé přednastavené tréninkové programy, díky kterým získáte svého osobního trenéra, který vám v pohodlí domova pomůže dostat se tam, kam potřebujete. Přednastavené programy vás provedou začátky a naučí vás rozpoznat vlastní limity a síly tak, že si časem začnete vytvářet programy a tréninky vlastní.

Balzám pro vaše klouby

Jízda na kole nezatěžuje kloubní aparát, a je tak vhodným sportem nejen pro zdravé sportovce, ale i pro ty, kteří mají s klouby problémy. Ne nadarmo se cyklistika doporučuje v rámci rehabilitace.

Proč si pořídit cyklotrenažér?

Zvažujete koupi cyklistického trenažéru, ale nevíte, jak vybrat ten správný? Nechte se provést výběrem v našem nákupním rádci! Pokud byste při výběru cyklotrenažéru ocenili individuálnější přístup, poraďte se na naší zákaznické lince na čísle 602 119 550 nebo nás navštivte v některé z našich prodejen.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.